Hanhiniityn damastiteräkurssi

HANHINIITYN DAMASTITERÄKURSSI

Tällä hetkellä järjestämme damastiteräkursseja vain tilaisesta ryhmille tai yksityisopetuksena.

Terän laminointi on ikivanha tapa valmistaa kestäviä ja näyttäviä teriä. Laminaattiteräkurssilla opiskellaan ahjohitsaukseen perustuvaa puukonterän valmistusta. Opetan kurssilla ahjohitsauksen perinteisellä hiiliahjolla ja kaasuahjolla. Aluksi valmistamme kolmikerroksisia puukonteriä, joissa pehmeän raudan sisälle laminoidaan työkaluteräs. Sen jälkeen opetan myös yksinkertaisen damastiterän valmistamisen. Opetuksen ydin ja tavoite on ahjohitsauksen hallinta, joka on perusta moitteettomien laminaattiterien valmistuksessa. Samalla se on hyvä tapa tutustua käytännössä entisten seppäsukupolvien työtapoihin. Tavoitteeni on, että osallistujat valmistavat kukin vähintään kaksi laminaattiterää kurssin aikana.

Huomioitan, että kurssilla opetellaan vain damastiterän taontaa, eikä siten valmisteta koko puukkoa.

Jos sinulla ei ole aiempaa taontakokemusta, suosittelemme osallistumaan ennen damastikurssia puukkokurssillemme.

Aikataulu: Lauantaina klo 9 – 17 ja sunnuntaina klo 8- 16 tai sopimuksen mukaan.

Hinta: Kurssimaksu on 280 € /hlö (sis. alv.). Maksu kattaa opetuksen, työtilojen ja koneiden käytön, materiaalit sekä iltapäiväkahvit molempina päivinä. Minimihinta 4 kurssilaisen mukaan. Voin ottaa kurssille enintään 6 oppilasta.

Kurssilaiset tarvitsevat työskentelyyn vaatteet, jotka saavat nokeentua ja mielellään omat kuulosuojaimet.

Vakuutukset:
Kurssin järjestäjällä on kurssin aikana voimassa vastuuvakuutus, joka kattaa järjestäjän toiminnasta mahdollisesti aiheutuvat vahingot. Suositeltavaa on, että osallistujilla on voimassa myös henkilökohtainen tapaturmavakuutus.

Ilmoittautuminen
Otan kursseille enintään kuusi osallistujaa, jotta voin taata riittävän  yksilöllisen opetuksen. Ilmoittautumisen jälkeen osallistujille lähetetään kurssikirje, josta löytyy lisätietoa ja ohjeita kurssista.

Annan mielelläni lisätietoja kurssista: Martti + 358 40 7401831 martti@hanhiniitty.fi

taontaa hanhiniityn pajalla
taontaa hanhiniityssä
käsityötä takoen