Seppä Martti Malinen

Seppä Martti Malinen

Tervetuloa Hanhiniityn Pajalle, Niinisaareen. Minä olen kyläseppä Martti.

Rautaa olen takonut vuodesta 1988 alkaen ja 90-luvulta lähtien vetänyt taontakursseja opettajana ollessani Kurun metsäoppilaitoksessa. Vuonna 2005 muutimme Niinisaareen ja aloitin työn täysipäiväisenä seppänä omassa pajassani. Taon pajalla ympäri vuoden erilaisia taontatöitä – perinteitä ja laatua kunnioittaen. Tuotevalikoimaani kuuluvat puukot, kirveet, kokkiveitset, taltat ja monenlaiset muut taontatyöt myös mittatilaustyönä.

Pajan yhteydessä sijaitseva myymälä on avoinna kesäisin. Muulloin tuotteitani on saatavilla tilauksesta postin välityksellä tai poikkeamalla pajalla sopimuksen mukaan. Kaikki tuotteeni ovat yksilöllisiä, joten voit tilata niitä omien mitta- ja materiaalitoiveiden mukaan tai saada tuotteeseen omat nimikirjaimet. Asiakkaistani jo yli puolet tulee ulkomailta.

Sepäntyö on minulle sekä ammatti että harrastus. Eikä tässä työssä ole koskaan valmis – taitoja voi kehittää loputtomasti.  Sepäntyön lisäksi olen erittäin kiinnostunut seppäperinteestä ja taontakulttuurista. Mallia takotuotteisiini olenkin hakenut vanhoista taontatöistä.  Haluan osallistua seppäperinteen säilyttämiseen pitämällä ryhmille erilaisia taontanäytöksiä ja jakamalla seppäoppia taontakursseilla. Toivotan kaikki tervetulleiksi pajalleni oppimaan uutta ja kokemaan onnistumisen elämyksiä – joko ryhmässä tai yksin. Opetan suomeksi ja englanniksi.

Seppäterveisin Martti Malinen