Muut palvelut

Saimailua

Me Hanhiniityssä haluamme jakaa kanssasi oman elinympäristömme keskellä Saimaan saaristoa. Kaikissa palveluissamme vaalimme tätä ainutlaatuista luonto- ja kulttuuriympäristöämme Saimaan hengessä ”saimaillen”. Kerromme mielellämme alueen muista palveluista, joiden avulla voit rakentaa itsellesi, perheellesi tai kaveriporukalle loman; kaikille mielekästä puuhaa ja kunnon hengähdystauon elämän muusta tohinasta. Meillä voit majoittua vaikka ihan omassa saaressa.

Yöpymispaikkoja luonnon helmassa

JÄNISSAAREN SAARIMÖKKI

Vaatimattoman viehättävä saunamökki (25m2) omassa saaressa. Noin 10 ha saari kuuluu Natura suojelualueeseen, eikä siinä ole muita mökkejä, joten voit vaellella saaressa omassa rauhassa. Souda, melo tai veneile saareen ja vietä yksinkertaista elämää Saimaan saaressa. Mökistä löytyy vuodepaikat 4 henkilölle. Mökistä löytyy aurinkosähkö. Kantovesi ja ulkohuussi.

Saapumisaika klo 15 ja mökin luovutus klo 12

Hinta:
90 € / vrk (max 2 hlö. Lisähenkilöt 10€/vrk)

Lisämaksusta: vuodevaatteet 13€/hlö ja loppusiivous 70€

Lue lisää.

HANHINIITYN RANTATUPA

Hanhiniityn pikkuinen hirsinen rantatupa (riittävät 12m2) sijaitsee Hanhiniityn melontarannan tuntumassa. Hanhiniityn sauna ja rantatupa ovat juuri valmistuneet. Rakennus edustaa suomalaista ja paikallista kestävää käsityöperinnettä parhaimmillaan. Rakennus on rakennettu lähes 100%:sti paikallisena käsityönä, paikallisista raaka-aineista ja paikallisia palveluita hyödyntäen.
Hinta: 85€/vrk/max 2 hlö (sisältää oman 1 h saunavuoron Hanhiniityn saunassa)
Varustus: 140 cm leveä peti, astiat neljälle, sähköt, pönttöuuni, kaasuliesi, jääkaappi, ulkovessa

Lisämajoitusta mökin vieressä puiden välissä roikkuvassa Tentsile teltassa 3:lle hengelle. Telttamajoitus puussa 20€/hlö mökkivuokrauksen yhteydessä.

Saapumisaika klo 15 ja mökin luovutus klo 12

Lisämaksusta: Liinavaatteet 13€/hlö ja loppusiivous 40€

SIMPPELI LEPOLOMA SAIMAALLA

Tee ekoteko ja vietä simppeli lepoloma. Parhaimman levon yksinkertainen pikkumökki tarjoaa ehkä keskellä marraskuun pimeyttä tai pakkasten paukkuessa tähtitaivaan alla. Simppeli lepoloma syntyy majoittumisesta yksin tai kaksin käsinveistetyssä pienessä hirsituvassa Saimaan rannalla. Minimalistisessa tuvassa nautit autiotupien kaltaisesta yksinkertaisesta elämästä lisättynä pienillä mukavuuksilla. Päivisin voi kelin mukaan vaeltaa, hiihtää tai luistella lähiluonnossa vailla suurempaa päämäärää, kalastaa tai vaikkapa lueskella tai kirjoittaa kämpän suojassa. Hyvät unet takaa ympäröivä hiljaisuus ja saunan lauteilla rentoutunut keho ja mieli. Hinta alk. 85€/vrk

SOPALAN KÄMPPÄ

Kaipaatko autiotuvan tunnelmaa Saimaan rannalla? Sopalan kämpästä sitä löytyy. Tämä pikkukämppä tarjoaa suojaa jylhien kallioiden kainalossa melojille tai muille retkeilijöille. Kämpän pihaan pääsee autolla. Etäisyys Puumalan kirkonkylältä n. 28 km. Kämpän ympäristöstä löytyy lisämajoitusta varten runsaasti telttapaikkoja.

Kämpän varusteet:

140 cm leveä kerrossänky

Kaasuhella, kamina, ruokailuvälineet 6 hlö:lle, kahvi- ja teepannu, paistinpannu ja kattila.

Ulkohuussi

Saapumisaika klo 15 ja mökin luovutus klo 12

Kantovesi saunaan. Ota oma juomavesi mukaan!

Hinta: 90€/vrk/4 hlö. Lisähenkilöt 10€/hlö.

Tekemistä löytyy kyllä

Hanhiniityn rantasauna

SAUNO SAIMAAN RANNALLA

Hanhiniityn hirsisauna on juuri valmistunut ja tarjoaa makoisat löylyt. Löylyihin mahtuu mukavasti kerrallaan 8 henkeä. Varaa oma saunavuoro vaikkapa melontaretken päätteeksi. Hirsisauna on aivan Saimaan rannassa, joten ihan perinteinen saunasta Saimaaseen onnistuu kyllä.

Hinta 15 €/ hlö (minimiveloitus 45€)

Saimaa Bikes Hanhiniitty

TUTUSTU SAIMAAN SAARISTOON PYÖRÄILLEN

Vuokraa sähköavusteinen pyörä pyöräilyretkillesi. www.saimaabikes.fi 
Ja koe pala kauneinta Suomea Puumalan saaristoreitillä, joka on kesällä 2017 avattu upea maisemareitti polku- ja moottoripyöräilijöille. Reitti sai heti suuren suosion – kulkeehan 60 kilometrin pituinen pyöräilyreitti Saimaan kauneimmissa maisemissa, läpi saarien, siltojen ja harjujaksojen. Hurissalon ja Lintusalon saarien välillä matkaa tehdään Norppa II -pyörälautalla.

Niinisaari

NIINISAARI -PISKUINEN KYLÄPAHANEN

Eksoottisen  Liehtalan Jallun pientilan  elämysmuseo, viihtyisä ravintola auki kuutena päivänä viikossa, viinitila ja huipputuotteita takovan sepän paja ja luontoelämyksiä tarjoava Saimaa Canoeing tekevät Niinisaaresta hyvän retkikohteen. Korketasoiset majoituspalvelut houkuttelevat pitempäänkin oleskeluun. Ja tämä kaikki repaleisen saaristokunnan syrjäkylässä, josta matkailu on tehnyt elinvoimaisen! Lue lisää

visit puumala

PUUMALA – KUIVAKKA SAARISTOKUNTA

Puumala on piskuinen kunta Saimaan rannalla, Etelä-Savon pahnan pohjimmainen, kuivakka saaristokunta, jossa on vain 3000 kilometriä rantaviivaa ja tuhatkunta saarenpahasta. Turhaan haukkuvat Saimaan kauneimmaksi. Puumala on niin kaukana kaupungin valoista että tähdetkin näkyvät yöllä ja oman rantamökin terassilta ei naapuriin näy – että tohtii miettiä pari kertaa kannattaako tulla – joka tapauksessa visitpuumala.fi tarjoaa lisätietoa Puumalan seudun tapahtumista ja palveluista