YÖYLINORPPARETKI

YönYli NORPPARETKI

Tekisikö mieli kokeilla melontaretkeä luonnon helmassa yön yli ja samalla tarkkailla norppia ja keväistä luontoa vuorokauden ympäri?

Lähde mukaan YönYli Norpparetkellemme viettämään reipasta ulkoilmaelämää 28 tuntia. Suuntaamme pienellä porukalla toukokuiselle Saimaalle ja norppavesille

Toukokuu on Saimaalla vähäisen muun vesiliikenteen vuoksi erinomaista melonta-aikaa. Vedet voivat olla kylmiä, viileitä tai jopa lämpimiä. Mene ja tiedä, mutta varaudumme melontaan kelin mukaan. Toukokuussa melonnasta tekee erityisen myös mahdollisuus nähdä maailmanluokan harvinaisuutemme, Saimaan norppa. Toukokuun auringossa norpat nousevat kiville köllöttelemään karvan vaihdon merkeissä.

Melomalla eli hitaasti ja hiljaa liikkuen pääsemme osaksi Saimaan norpan elinympäristöä ja yllättävä kohtaaminen on mahdollista. Meloessa on aikaa tarkkailla ympäristöä, eikä liikkumisemme häiritse norpan rauhaa. Norpan lisäksi Saimaan luonto on toukokuussa tulvillaan muutakin nähtävää ja kuultavaa. Valkoselkätikkakin on näillä retkillä nähty.

Ohjelma:

Perjantai

Klo 12 Kokoontuminen ja retkelle varustautuminen

Klo 13 Melontaretki alkaa (melontamatka 15 – 20 km). Retken aikana nautitaan päiväkahvit ja retkieväitä.

Saapuminen Norppasaareen

Majoittuminen telttoihin

Klo 18 Illallinen

Saarikävelyä ja norppien tarkkailua

Saunomista, Iltapaa ja Unta

Lauantai

Klo 8 – 9 Aamupala

Klo 10 Lähtö melontaretkelle (Melontamatka 15 – 20 km)

Retken aikana nautitaan retkilounas

Paluu lähtöpaikkaan viimeistään klo 16.

Yhteinen retki päättyy

Suihku/Saunamahdollisuus

Lähtöpaikka:  Saimaa Canoeing Hanhiniitty, Ylössaarentie 84, PUUMALA
Kesto: pe klo 12  – su klo 16
Vaativuus: Osallistujilta edellytetään uimataitoa ja normaalia peruskuntoa. Tämä retki edellyttää aiempaa melontakokemusta ainakin toiselta kaksikkokajakin melojalta. Viikonlopun aikana melotaan vakailla ja turvallisilla kaksikkokajakeilla. Kokeneilla melojilla on mahdollisuus myös kajakkiyksikköön (tällöin osallistujalta edellytetään kuivapuvun käyttöä, mikäli vesi on vielä kylmää).
Ryhmäkoko: min. 6 hlöä, max 10 hlö
Saatavuus:  pe 21.5 – la 22.5 2021 ja pe 28.5 – la 29.5.2021. Saatavana myös tilauksesta ryhmille
Hinta:  320€/hlö tai 600€/2 hlö
Hintaan sisältyy:  Hintaan sisältyy retkiohjelma, melontaopas, melontavarusteet (kaksikkokajakki), telttamajoitus omassa norppasaaressa, ohjelman mukaiset ruokailut ja saunat sekä hyvää melontaseuraa.

Lisämaksusta:

– makuupussi, makuupussilakana ja makuualusta 20€

– yksikkökajakki 20€

– kuivapuku 25€

– kiikarit 10€

Kielet: suomi, englanti
Varusteet: Säänmukaiset, sateenpitävät ja liikuntaan sopivat vaatteet, lämpimät vaihtovaatteet ja muut henkilökohtaiset varusteet
Varaus- ja peruutusehdot:

Voit varata matkan:

– suoraan verkkokaupastamme (tulossa pian)

– sähköpostilla sanna@hanhiniitty.fi

– puhelimitse + 358 50 5487653

Varausta varten teidän tulee ilmoittaa haluamanne retken nimi, lähtöpäivä, osallistujien nimet, yhteyshenkilön sähköposti ja puhelinnumero sekä tieto erikoisruokavaliosta. Sähköposteihin vastaamme pääsääntöisesti viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Maksu tulee suorittaa kokonaisuudessaan varauksen yhteydessä, joko maksamalla palvelu suoraan verkkokaupassa tai sähköpostilla lähetetyillä maksutiedoilla.

Asiakkaalla on oikeus perua palvelu, milloin tahansa ennen palvelun alkamista seuraavin ehdoin:

a) kun palvelu perutaan viimeistään 45 vrk ennen palvelun alkua, veloitamme 50€:n toimistomaksun

b) kun palvelu perutaan viimeistään 14 vrk ennen palvelun alkua, veloitamme 50% retken hinnasta

c) kun palvelu perutaan viimeistään 3 vrk ennen palvelun alkua, veloitamme 75% retken hinnasta

d) alle 3 vrk ennen palvelun alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme täyden hinnan.

Suosittelemme asiakkaitamme huolehtimaan omasta, matkan aikana tarvittavasta, riittävästä matkavakuutuksesta, johon sisältyy peruutusturva.

Asiakas voi hankkia tilalleen toisen osallistujan, jolloin peruutuskuluja ei synny.

Järjestäjän oikeus perua varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (Force major) tai vähäisestä osallistujamäärästä johtuvat syyt, järjestäjällä on oikeus peruuttaa varaus. Tällöin järjestäjällä on velvollisuus viipymättä ilmoittaa asiakkaalle peruutuksesta ja asiakkaalla on oikeus saada kaikki maksamansa maksut kokonaisuudessaan takaisin.

Vastuuehdot:

Tietoisena retkiin liittyvistä riskeistä, vapautan Hanhiniityn/Saimaa Canoeing palvelut ja sen edustajat kaikesta vastuusta, mikäli minulle aiheutuu terveyteen tai omaisuuteen kohdistuvaa vahinkoa retken aikana. Asiakas vastaa itse tapaturmavakuutuksen hankkimisesta. Järjestäjällä on voimassa oleva vastuuvakuutus sen omaa toimintaa koskien.

 

Lisäpalvelut: