Niinisaari

NIINISAARI -PISKUINEN KYLÄPAHANEN

Niinisaari on vireä kylä Puumalan eteläisessä saaristossa ja oivallinen päiväretkikohde kaiken ikäisille.   Retkitunnelmaan pääsee jo saareen lossilla saapuessaan. Lossi liikennöi ympäri vuoden ja vuorokauden.
Palveluja Niinisaaressa tarjoavat ravintola Niinipuu ja Temolan viinitila.
Lue lisää Niinisaaresta ja lähialueesta Veskansan kylien sivuilta tai tutustu tästä Niinisaari-esitteeseen.

Tutustu saaristoon meloen tai lähde norpparisteilylle (toukokuussa)

Meiltä voit vuokrata intiaanikanootin tai kajakin tai varata vaikka oman opastetun perhemelontaretken tai päiväretken Rokansaareen.

Puumalan satamasta voit lähteä norpparisteilylle – ympäristöystävällisesti, tottakai.

Mukava retkikohde  meloen on läheinen Rokansaari johon pääsee vain vesiteitse. Saaressa on suosittu hiekkapohjainen ranta, jolla on myös grillauspaikka. Saaresta löytyy merkittyjä luontopolkuja sekä kesäinen kahvila, joka on avoinna viikonloppuisin. Saaressa oleva yleisösauna lämpiää kesäisin lähes päivittäin (saunamaksu 2€/hlö).

Pyöräile, patikoi –  nauti luonnosta

Pyöräilijöille Puumala tarjoaa parastaan. Kesällä 2017 avautui Puumalan saaristoreitti –  60 km kaunista Saimaan luontoa ja persoonallisia matkailupalveluja matkan varrella. Lue lisää täältä.

Meiltä voit vuokrata myös rentoon pyöräretkeen sähköavusteiset polkupyörät, jotka ovat tämän kesän hitti.

Viereisen tilan, Okkolan (ravintola Niinipuu) pihasta lähtee Metso -hyvinvointipolku (1,5 km) Viitoitettu 1,5 km metsäpolku soveltuu omatoimiseen kävelyyn ja hiljentymiseen. Polun varrella on erilaisia tehtävärasteja.

Lähiseudulla on myös useita muita eripituisia patikointi- ja pyöräilyreittejä, jotka sopivat rentoon reippailuun. Niinisaaren luonnonsuojelualueella (22 hehtaaria) on opastettu luontopolku (n. 2,5 km), jolle pääsee Liehtalanniemen museotilan pihapiiristä. Museotilalla on myös vieraslaituri, keittokota ja melojien rantautumispaikka.

Lähelle Saimaan järviluontoa pääsee Norppapolulla (13 km), joka kiemurtelee pitkin Kitulanniemen ja Kotkatsaaren rantoja ja kallioita. Rengasreitti on merkitty keltaisin nauhoin puustoon. Polku kulkee kangasmaastossa ja osin rantakallioilla, mutta ei sovellu huonojalkaisille. Polun varrella on hiekkarantoja uimiseen sekä nuotiopaikka.

Muita pyöräilyreittejä löydät Pyöräillen Puumalassa -kartasta, joka esittelee seitsemän suositusreittiä Puumalan parhaille paikoille.

Ihastele luonnonihmeitä

Puumalassa on monia upeita luontokohteita kuten luolia ja siirtolohkareita. Loketon onkalosta, Rakokivistä ja Ryhälän Pirunkirosta löydät lisätietoa Puumalan luontokohteita -kartasta.

Ruokolahden puolella kannattaa käydä ihastelemassa KummakiveäKummakivi on noin seitsemän metrin pituinen siirtolohkare, joka lepää kapea-alaisella kallioalustalla koskettaen tätä niin pienellä pinta-alalla, että näyttää siltä kuin kivi miltei liikkuisi.

Geokätköilyä harrastetaan myös täällä –  Puumalan piilot löytyvät tästä linkistä.

Talvellakin Saimaalla on mukava liikkua

Talvinen Saimaa tarjoaa kevätauringon kera mukavan tavan viettää päivä jäällä hiihdellen tai lumikenkäillen (lumikenkiä voi vuokrata meiltä) Myös potkukelkkoja on vuokrattavana Okkolan vastaanotossa.