Saimaa Canoeing

Saimaa canoeing

Hanhiniittymme sijaitsee Puumalassa Saimaan saaristossa monipuolisten melontamahdollisuuksien ympäröimänä Savonlinnaan, Mikkeliin ja Lappeenrantaa vievien vesireittien risteymässä.

Saimaa Canoing melontapalveluistamme löydät erilaisia vaihtoehtoja liikkua meloen lähisaaristossamme tai lähteä pidemmälle seikkailuille eri puolille Saimaata. Omatoimimelojille vuokraamme kajakkeja, kanootteja ja muita retkeilyvälineitä ja autamme reittisuunnittelussa. Opastetuilla retkillä pääset turvallisesti liikkelle ilman huolta reiteistä vain melontaan ja ympäröivän luonnon tarkkailuun keskittyen. Melontakurssit antavat turvallisen alun hyvälle harrastukselle. Tervetuloa melomaan tai ainakin suunnittelemaan tulevan kesän retkiä!

Talvisin Saimaan jäädyttyä vuokraamme lumikenkiä ja talviretkeilyyn sopivia varusteita tai lähdemme kanssanne talviretkelle.

Ja vaikka jouluna järvi on ehkä jäässä, silloin voi yllättää ystävän kesän odotuksella ja antaa lahjaksi lahjakortti melontaretkelle tai melontakurssille.

Vuokraamme miellyttävän melontakokemuksen tarjoavia ja pidemmillekin retkille sopivia yksikkö- ja kaksikkokajakkeja sekä avokanoottoja. Tarjolla on myös Feel Free päälläistuttavia (sit-on-top) kalastuskajakkeja leppoisaan melontaan ja kalaretkelle vaikka lapsen kanssa. Varaamalla välineet hyvissä ajoin, varmistat sinulle sopivat varusteet kiivaimpana melontakautenakin!

Vuokrat sisältävät: melat, pelastusliivit, aukkopeitteet, kartat ja reittiopastuksen. Tarvittaessa myös kuljetamme kaluston luoksesi tai  noudamme sinut melontaretken päätteeksi haluamastasi kohteesta. Kuljetus 30€/ lähtö + 1€/km.

YKSIKKÖ- JA KAKSIKKOKAJAKIT

Vuokraamme miellyttävän melontakokemuksen tarjoavia ja pidemmillekin retkille sopivia yksikkö- ja kaksikkokajakkeja.

Hinnat: yksikkö 40€/päivä, lisäpäivät 20€/päivä

kaksikko: 50€/päivä, lisäpäivät 25€/päivä

AVOKANOOTIT

Avokanootit soveltuvat hyvin kantavuutensa ansiosta pitkillekin retkille ja vaikka perhemelontaan.

Hinnat: 40 €/päivä, lisäpäivät 20€/päivä

kalastusmelonta

FEEL FREE KALASTUSKAJAKIT

Feel Free päälläistuttavia (sit-on-top) kalastuskajakkeja leppoisaan melontaan ja kalaretkelle vaikka lapsen kanssa.

Hinnat: 30 €/päivä, lisäpäivät 20€/päivä

sannavaalea

RETKEILYVARUSTEET

päivä vrk viikko
teltta (2-4 h telttoja) 15€ 40€
makuupussi ja -alusta 15€ 40€
keitin, kattilat, astiat ja ateriaimet / hlö 10€ 15€ 40€
lamppu, kompassi, kartat, ensiapuvälineet jne. välineistö 10€ 10€ 40€
kuivapussit (eri kokoja) 4€ 4€ 15€
melontatynnyrit 5€ 5€ 20€
lastenkantorinkka 10€ 10€ 30€

SAIMAA MELOJAN SILMIN

”Sisämaan luonto on yksitoikkoinen, se täytyy myöntää, yksitoikkoinen matkailijalle, joka tahtoo pikajunan vauhdilla kiiruhtaa nähtävästä paikasta toiseen. Näköalat eivät vaikuta valtaavasti, ei ole suurenmoisia, voimakkaita kuvia, joista hurmaannuttaisiin, taulu on toisensa kaltainen; varjostukset ja vivahdukset saattavat vaihdella, mutta pääluonne on sama. Nopealla höyrylaivamatkalla näitä järviä pitkin ei myöskään opi tuntemaan näitä seutuja, siihen täytyy panna runsaammin aikaa. Silloin vasta taulut tulevat eläviksi, tunkeutuvat katsojan koko olemukseen ja yhtyvät kokonaisiksi; silloin yksitoikkoisuus haihtuu, kuvan yhtäläisyys jää huomaamatta, sillä eipä silloin enää etsitä silmin katseltavia tauluja, vaan ympäristöä tai kehystä niille niille tunteille ja ajatuksille, joita häiriötön, puhdas, tyyni luonto herättää. ”
(toht. August Ramsay. Kesämatkoilla kanootissa 1891)

VIIKOTTAISET MELONTARETKET KESÄLLÄ

IMG-20180630-WA0005

NORPANBONGAUSMELONNAT TOUKOKUUSSA

Toukokuussa kun norppakelit on parhaimmillaan, lähdetään maleksimaan leppoisasti kaksikkokajakeilla norppavesille. Tällä puolen päivän retkellä melotaan pienessä ryhmässä parin kanssa kaksikkokajakilla. Kaksikko on vakaa ja turvallinen ja mahdollistaa valokuvauksen ja kiikaroinnin, mikäli norppa meille näyttäytyy. Retken aikana pidetään keittolounastauko retkikahvien kera maissa. Melonta-aika noin 3 tuntia ja melontamatka n. 8 km.

Lähdöt: 11.5, 18.5, 19.5, 26.5 ja 2.6 klo 9-14 Saimaa Canoeing, Ylössaarentie 84 Hinta: 98€ (sis. melontavälineet, opastuksen norppavesillä, keittolounaan)  Lisämaksusta: kiikarivuokra 5€, sauna retken jälkeen 15€/hlö (minimiveloitus 45€)                                                                                   Varaukset kaksi päivää ennen retken ajankohtaa: Ilmoittaudu tästä tai sanna@hanhiniitty.fi tai 050 5487653

Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 4 hlö.

Retki saatavilla myös tilauksesta ryhmille.

Sahanlahden aamumelonta

KESÄYÖN MELONTA SAIMAALLA

Torstai-iltaisin (13.6.–15.8.) Hanhiniitystä klo 20 alk. Kesto n. 4 h. Melomme kiireettä ja luonnosta nauttien. Liikumme avokanooteilla kelin ja osallistujien kunnon mukaan rentoon tahtiin ja pidämme evästauon maissa. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Mahdollisuus meloa myös kajakilla, mikäli osallistujalla on aiempaa kokemusta kajakkimelonnasta. Lähtöpaikka: Hanhiniitty, Ylössaarentie 84, Niinisaari.
Hinta: 85 €. (sis kaikki varusteet, oppaan palvelut ja retkieväät)
Varaukset viimeistään edellisenä päivänä:
sanna@hanhiniitty.fi | + 358 505487653

Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 4 hlö.

AAMUHETKEN MELONTARETKI SAHANLAHDESTA

Keskiviikko-aamuisin (12.6.–28.8) Sahanlahdesta klo 7, kesto noin 4 h. Kesän paras aamun aloitus! Aamutunnelmia aistiva melonta hiljaiselle Kaitajärvelle, jonka päälle rentouttava aamusauna ja Sahanlahden maittava aamiainen. Retkelle osallistuminen ei edellytä aiempaa melontakokemusta

Lähtö:  Sahanlahti Resort, Lietvedentie 830.
Hinta:  98 € (sis. kaikki varusteet, sauna ja aamiainen Sahanlahdessa)
Varaukset viimeistään edellisenä päivänä:
sanna@hanhiniitty.fi | + 358 505487653

Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 5 hlö.

MELONTARETKI ROKANSAAREEN

Vietä päivä meloen ja Saimaan luonnosta nauttien. Opastettu koko päivän melontaretki vie sinut Puumalan saaristoon, kirkkaiden vesien ja kalliorantojen äärelle. Pääset tutustumaan yhdessä oppaan kanssa Saimaan monipuoliseen järviluontoon ja melomaan ihan kunnolla.  Melontamatkaa päivän aikana kertyy noin 17 km. Retki suuntautuu yhteen alueemme mielenkiintoisimmista geologisista kohteista, Rokansaareen.

Takuulähdöt: su 30.8, ma 1.7 ja la 27.7

Lue lisää.

RETKEILE SAIMAALLA OMATOIMISESTI

saarilomasaimaalla

SAARILOMA SAIMAALLA 2 vrk / 6 vrk

Vietä ihan omaa aikaa meloen ja majoitu oman saaren rauhassa. Jänissaari (n.10ha) sijaitsee norppa- ja melontavesien keskellä 10 km melontamatkan päässä Hanhiniitystä. Saaressa on pieni saunamökki, jossa voit saunoa ja majoittua (2 – 4 hlö.) Ympäristössä on mahdollista myös telttailla. Saaressa ei ole muita mökkejä, joten saari tarjoaa omaa vapautta.
Katso Jänissaaren esittely tästä.

Hinta:
alk. 250€/ 2hlö / 2 vrk (sis. avokanootti kahdelle varusteineen ja 2 vrk majoittuminen saaressa)
alk. 590€/2hlö / 6 vrk (sis. avokanootti kahdelle varusteineen ja 6 vrk majoittuminen saaressa)

melontaa saimaalla

MELONTARETKI SAIMAALLA 2 vrk / 6 vrk

Pakkaa retkitarvikkeet kanoottiin tai kajakkiin ja suuntaan melontaseikkailulle Saimaalle. Tarjoamme retkelle varusteet ja räätälöidyn retkisuunnitelman.

Hinta
alk. 220 €/ 2 hlö /2 vrk
alk. 400 €/ 2 hlö / 6 vrk

MELONTARETKET TILAUKSESTA

kesäyön melonta saimaalla

KESÄYÖN MELONTA SAIMAALLA

Lähde kannassamme melomaan Saimaan saaristoon kesäyön mystisessä tunnelmassa. Liikumme avokanooteilla kelin ja osallistujien kunnon mukaan rentoon tahtiin ja pidämme evästauon maissa. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Mahdollisuus meloa myös kajakilla, mikäli osallistujalla on aiempaa kokemusta kajakkimelonnasta. Lue lisää.

perhemelonta hanhiniitty

PERHEMELONTA

Tule kokeilemaan melontaa koko perheen voimin. Tutustumme yhdessä melonnan alkeisiin, vesillä liikkumiseen, melontavarusteisiin ja tehdään pieni retki suojaisilla lähivesillä. Retken aikana pidetään rantautumistauko ja saadaan uusia voimia retkieväistä. Lue lisää.

Liehtalanniemi Niinisaari

MUSEOTILAN MELONTARETKI

Tällä noin kolmen tunnin melontaretkellä pääset liikkutaan Saimaan suojaisessa saaristossa kanootilla tai kajakilla. Oppaan johdolla tutustumme melontavälineisiin ja melonnan perustekniikkaan ja Saimaan luontoon. Lue lisää.

MELONTARETKI ROKANSAAREEN

Vietä päivä meloen ja Saimaan luonnosta nauttien. Opastettu koko päivän melontaretki vie sinut Puumalan saaristoon, kirkkaiden vesien ja kalliorantojen äärelle. Pääset tutustumaan yhdessä oppaan kanssa Saimaan monipuoliseen järviluontoon ja melomaan ihan kunnolla.  Melontamatkaa päivän aikana kertyy noin 17 km. Retki suuntautuu yhteen alueemme mielenkiintoisimmista geologisista kohteista, Rokansaareen. Lue lisää.

melonnan peruskurssi Saimaalla

MELONNAN PERUSKURSSI

Hanki melonnan peruskurssilta turvallinen alku melontaharrastukseen!

Melonnan peruskurssi on alkeiskurssi, jonka jälkeen meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. Tällä kurssilla pääset melomaan Saimaan puhtaisiin vesiin, opit melonnan perustekniikat ja saat tietoa melonturvallisuudesta ja välineistä. Hanhiniityn melontakurssi noudattaa Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuosituksia. Opetuksen kesto on 10 tuntia. Pienryhmässä melonnan harjoittelu on turvallista, hauskaa ja yksilöllistä! Lue lisää

melontakalusto

MELONNAN ALKEET SAHANLAHDESSA

Melonnan alkeet Sahanlahdella keskiviikkoisin 12.6 – 28.6.2019 klo 12 – 14.

Hinta: 50€ /hlö (sis. opetuksen ja melontavälineet)

Lisämaksusta: Mahdollisuus vuokrata kajakki/kanootti omatoimimelontaan opetuksen jälkeen 15€/ 20€ / 2h

Varaukset: viimeistään edellisenä päivänä klo 18 mennessä: sanna@hanhiniitty.fi / + 358 50 5487653

Melonnan opetusta Puumalassa

HALUATKO OPPIA MELOMAAN YKSITYISESTI?

Annan yksityisopetusta melonnan perusteista 50 €/h + välinevuokrat tarvittaessa. Kysy lisää.