Saimaa Canoeing

Saimaa Canoeing

 

Pientä Luksusta Luontoa Kunnioittaen.

Saimaan monipuolisimmat melontapalvelut.

Hanhiniitty sijaitsee Puumalassa Saimaan saaristossa monipuolisten melontamahdollisuuksien ympäröimänä Savonlinnaan, Mikkeliin ja Lappeenrantaa vievien vesireittien risteymässä.

Saimaa Canoeing melontapalveluistamme löydät erilaisia vaihtoehtoja liikkua meloen lähisaaristossamme tai lähteä pidemmälle seikkailuille eri puolille Saimaata. Omatoimimelojille vuokraamme kajakkeja, kanootteja, muita retkeilyvälineitä, ikiomia leiripaikkoja, melontamökkejä ja autamme reittisuunnittelussa. Opastetuilla retkillämme pääset turvallisesti liikkeelle ilman huolta reiteistä vain melontaan ja ympäröivän luonnon tarkkailuun keskittyen. Melontakurssit antavat turvallisen alun hyvälle harrastukselle. Tervetuloa melomaan tai ainakin suunnittelemaan tulevan kesän retkiä! Lisätietoa tarjoamistamme mielenkiintoisista majoituskohteista löydät kohdasta ”Muut Palvelut”.

Vuokraamme miellyttävän melontakokemuksen tarjoavia ja pidemmillekin retkille sopivia yksikkö- ja kaksikkokajakkeja sekä avokanootteja. Meiltä voit vuokrata myös kuivapuvut kylmien vesien melontaan. Varaamalla välineet hyvissä ajoin, varmistat sinulle sopivat varusteet kiivaimpana melontakautenakin!

Vuokrat sisältävät: melat, pelastusliivit, aukkopeitteet, kartat ja reittiopastuksen. Tarvittaessa myös kuljetamme kaluston luoksesi tai  noudamme sinut melontaretken päätteeksi haluamastasi kohteesta. Kuljetus 30€/ lähtö + 1€/km.

HUOM! Vuokratessasi välineitä, sinulla tulee olla aiempaa kokemusta melonnasta ja välineiden käsittelystä. Mikäli sinulla ei ole aiempaa kokemusta, varaathan meiltä erillisen perehdytyksen. Näin retkestäsi tulee hauskempaa ja turvallisempaa!

Pikaperehdytys 1/2h. Hinta 20€ (välineiden käyttö ja säädöt)

Perehdytys 1 h. Hinta 40€ (välineiden käyttö, säädöt, perustekniikka ja retkitarvikkeiden pakkaaminen)

Perehdytyshinnat ja kestot ovat max 4 hlö. Isommille ryhmille erillinen tarjous.

VUOKRA-AIKA päivittäin klo 9 – 19

KAJAKKIYKSIKÖT

AVOKANOOTTI KAKSIKOT

KAKSIKKOKAJAKIT

AVOKANOOTTI KOLMIKOT

kalastusmelonta

FEEL FREE KALASTUSKAJAKIT

sannavaalea

RETKEILYVARUSTEET

päivä 2-6 päivää 7 + päivää
Kuivapuku 30 25€ 25€
teltta, 1 hlö 20€ 18€
teltta, 2-3 henkilöä 30€ 27€
teltta, 4 henkilöä 40€ 37€
makuupussi ja -alusta 20€ 18€
Trangia kaasukeitin 10€ 5€ 4€
Henkilökohtaiset ruokailuvälineet 5€ 3€ 3€
Retkikaasu 300 g 5€ kpl
Retkikaasu 500 g 10€ kpl
kuivapussit (eri kokoja) 4€ 2€ 2€
melontatynnyrit 5€ 3€ 3€
lastenkantorinkka 10€ 8€ 5€

SAIMAA MELOJAN SILMIN

”Sisämaan luonto on yksitoikkoinen, se täytyy myöntää, yksitoikkoinen matkailijalle, joka tahtoo pikajunan vauhdilla kiiruhtaa nähtävästä paikasta toiseen. Näköalat eivät vaikuta valtaavasti, ei ole suurenmoisia, voimakkaita kuvia, joista hurmaannuttaisiin, taulu on toisensa kaltainen; varjostukset ja vivahdukset saattavat vaihdella, mutta pääluonne on sama. Nopealla höyrylaivamatkalla näitä järviä pitkin ei myöskään opi tuntemaan näitä seutuja, siihen täytyy panna runsaammin aikaa. Silloin vasta taulut tulevat eläviksi, tunkeutuvat katsojan koko olemukseen ja yhtyvät kokonaisiksi; silloin yksitoikkoisuus haihtuu, kuvan yhtäläisyys jää huomaamatta, sillä eipä silloin enää etsitä silmin katseltavia tauluja, vaan ympäristöä tai kehystä niille niille tunteille ja ajatuksille, joita häiriötön, puhdas, tyyni luonto herättää. ”
(toht. August Ramsay. Kesämatkoilla kanootissa 1891)

SAIMAA CANOEING MELONTAREITIT

Uudet melontareitit Saimaalla!

Saimaa Canoeing melontareitit ovat varusteltuja reittejä, joille on helppoa ja turvallista lähteä retkeilemään.

IMG-20180630-WA0006

NORPAN KIERROS – 3 yötä ja neljä päivää

Norpankierros kulkee läpi useamman norppavesistön Saimaan saaristossa. Varustamme sinut turvallisesti matkaan tutkimaan norppavesiä omatoimisesti meloen. Tällä reitillä yövyt kaksi yötä teltassa ja yhden yön saunallisessa melontamökissä. Kaikki yöpaikat sijaitsevat omissa saarissa.

Reitille voit lähteä joko omilla melonta- tai retkivarusteilla tai vuokrata ne meiltä.

Reittimaksu 85€/hlö

Lue Lisää

20180513_141635

KANAVAREITTI – 4 yötä ja 5 päivää

Kanavareitti on Saimaa Canoeingin pitempi melontareitti, yhteensä vähintään 80 km.

Saimaa Canoeing reitit tarjoavat helpon ja turvallisen tavan lähteä omatoimiselle melontaretkelle. Saat valmiiksi suunnitellun reitin, jonka pituutta voit säädellä melontainnostuksesi ja kelin mukaan. Yöpyminen reitin varrella tapahtuu vain teille varatuissa yksityisissä leiripaikoissa omissa saarissa. Leiripaikoista löytyy huussi, nuotiopaikka, telttapaikat ja puuvarasto. Osan öistä vietät mukavissa, pienissä melontamökeissä, joissa on sauna.

Reittimaksu 120€/hlö

Lue Lisää

IMG-20180630-WA0005

PÄIVÄRETKI NORPPAMAISEMISSA

Jokos olet melonut Saimaan Norppavesillä toukokuussa? Lähde kanssamme päiväksi melomaan elinympäristömme norppamaisemiin norpan rauhaa kunnioittaen.

  • la 30.4 klo 9 – 15
  • la 7.5 klo 9 – 15
  • la 14.8 klo 9 – 15
  • la 28.5 klo 9 – 15

Lue lisää ja Varaa !

IMG-20180630-WA0009 (2)

YÖNYLI NORPPARETKI

Tekisikö mieli kokeilla melontaretkeä luonnon helmassa koko viikonlopun ja samalla tarkkailla norppia ja keväistä luontoa vuorokauden ympäri? Jos kyllä, lähde kanssamme norppalomalle.

20.- 22.5.2022. Lisätiedot tulossa pian!

LyyliNorppa

TÄYDEN PALVELUN NORPPAVIIKONLOPPU

Tule vieraaksemme täyden palvelun opastettuun melontaviikonloppuun Saimaalle, jossa melonta, norpat ja rauhoittuminen ovat pääosassa. Tällä retkellä nautit ulkoilmapäivien päätteeksi hyvästä ruuasta ja nukut mukavasti lakanoiden välissä.

Lue lisää ja Varaa !

lahjakorttikuva

MELONTALAHJAKORTIT

Anna lahjaksi melontaa! Valitse mieleisesi retki tai anna avoin lahjakortti, mihin tahansa melontapalveluumme.

Norpparetket ovat suosittuja lahjoja, mutta sivuiltamme löydät myös muita retkiä ja opi melomaan palveluita.

Tilaa lahjakortti osoitteesta sanna@hanhiniitty.fi

AAMUHETKEN MELONTARETKI SAHANLAHDESTA

Keskiviikko-aamuisin (29.06.–03.08.2022) Sahanlahdesta klo 7, kesto noin 4 h. Kesän paras aamun aloitus! Aamutunnelmia aistiva melonta hiljaiselle Kaitajärvelle, jonka päälle rentouttava aamusauna ja Sahanlahden maittava aamiainen. Retkelle osallistuminen ei edellytä aiempaa melontakokemusta

Lähtö:  Sahanlahti Resort, Lietvedentie 830.
Hinta:  98 € (sis. oppaan, kaikki melontavarusteet, sauna ja aamiainen Sahanlahdessa)
Varaukset viimeistään edellisenä päivänä:
sanna@hanhiniitty.fi | + 358 505487653

Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 5 hlö.

Varaa Aamuhetken melontaretki

Sahanlahden aamumelonta

KESÄYÖN MELONTA SAIMAALLA

Torstai-iltaisin (30.6.–11.8.2022) Hanhiniitystä klo 20 alk. Kesto n. 4 h. Melomme kiireettä ja luonnosta nauttien. Liikumme avokanooteilla kelin ja osallistujien kunnon mukaan rentoon tahtiin ja pidämme evästauon maissa. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Mahdollisuus meloa myös kajakilla, mikäli osallistujalla on aiempaa kokemusta kajakkimelonnasta. Lähtöpaikka: Hanhiniitty, Ylössaarentie 84, Niinisaari.
Hinta: 85 €. (sis kaikki varusteet, oppaan palvelut ja retkieväät)
Varaukset viimeistään edellisenä päivänä:
sanna@hanhiniitty.fi | + 358 505487653

Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 4 hlö.

Varaa Kesäyön Melonta Saimaalla

OPASTETUT RETKET

MELONTARETKI ROKANSAAREEN

Vietä päivä meloen ja Saimaan luonnosta nauttien. Opastettu koko päivän melontaretki kajakeilla vie sinut Puumalan saaristoon, kirkkaiden vesien ja kalliorantojen äärelle. Pääset tutustumaan yhdessä oppaan kanssa Saimaan monipuoliseen järviluontoon ja melomaan ihan kunnolla.  Melontamatkaa päivän aikana kertyy noin 17 km. Retki suuntautuu yhteen alueemme mielenkiintoisimmista geologisista kohteista, Rokansaareen.

Takuulähdöt: su 19.6, la 02.7 ja la 06.08

Lue lisää JA Varaa.

SYYSLOMAN MELONTARETKI SAIMAALLA

Myös syksyllä voi meloa! Lähde kanssamme syysloman kunniaksi opastetulle n. 4 tunnin melontaretkelle. Melomme syksyisellä Saimaalla turvallista reittiä ryhmän taitojen ja keliolosuhteiden mukaan. Retken aikana pidämme kunnon evästauon saaressa leiritulien äärellä. Melomme kaksikkokajakeilla tai avokanooteilla.

Tiistaina 19.10 klo 10 – 14.

Perjantaina 22.10 klo 10 – 14

Hinta 80€/aikuinen 50€/lapsi. Hinta sis. Melontavarusteet, oppaan ja retkieväät.

Minimiosallistujamäärä 4 hlö.

Lisätiedot ja ilmoittautumise: + 358 50 5487653 / sanna@hanhiniitty.fi

MELONTARETKI ROKANSAAREEN

Vietä päivä meloen ja Saimaan luonnosta nauttien. Opastettu koko päivän melontaretki kajakeilla vie sinut Puumalan saaristoon, kirkkaiden vesien ja kalliorantojen äärelle. Pääset tutustumaan yhdessä oppaan kanssa Saimaan monipuoliseen järviluontoon ja melomaan ihan kunnolla.  Melontamatkaa päivän aikana kertyy noin 17 km. Retki suuntautuu yhteen alueemme mielenkiintoisimmista geologisista kohteista, Rokansaareen.

Takuulähdöt: pe 17.6, su 3.7 ja su 7.8

Lue lisää JA Varaa.

HEINÄSEN MELONTAPÄIVÄ

Koko päivän melontaseikkailu Saimaalla. Tämä opastettu retki tarjoaa kajakkimelontaa koko päiväksi. Voit meloa joko yksikkökajakilla tai kaverin kanssa kaksikkokajakilla.

Päivän aikana melomme sekä suojaisessa saaristossa että SuurSaimaan äärellä. Retken puolivälissä poikkeamme kylään paikalliselle saarimökille, jossa isäntäväki on valmistanut meille maittavan lähiruokalounaan.   Melontapäivän jälkeen otetaan vielä kunnon löylyt Hanhiniityn perinteisessä puusaunassa ja pulahdetaan uimaan.

Lähdöt: su 19.6, la 2.7 ja la 6.8

Lue Lisää JA Varaa

SYKSYN MELONTALOMA SAIMAALLA, (2 yötä )

Melontaloma jossa pääset yöpymään sekä telttaleirissä että omassa pikkumökissä luonnon helmassa. Molemmat yöpaikat sijaitseva ikiomassa saaressa. Retki sopii reittisuunitelmasta riippuen sekä vähän melontakokemusta omaaville sekä kokeneille tosimelojille.

Ensimmäisenä päivänä melot SaimaaCanoeingin tukikohdatsa Niinisaaresta Ilosaareen. Melontamatka reittisuunnitelmasta riippuen 2-30km. Ilosaari on pikkuinen saari, jossa on monta kivaa telttapaikkaa, nuotipaikka ja puucee. Melontapäivän aikana voit poiketa Liehtalanniemen museotilalla ja luontopolulla.

Toisena päivänä matka jatkuu kohti Jänissaarta. Melontamatka reittisuunnitelmasta riippuen 12 – 30 km. Yöpyminen saunallisessa pikkumökissä, jossa mahtuu nukkumaan enintään 4 hlö. Mökin ympärillä lisäksi telttapaikkoja ja erinomainen uimaranta.

Kolmantena päivänä paluu Jänissaaresta Niinisaaren, useampia reitti vaihtoehtoja.

Hinta: 260€ / 2 hlö (kulkupelinä kaksikkokajakki tai avokanootti. Yksikkökajakki ks. lisäpalvelut)

Hinta sisältää: Avokanootti tai kaksikkokajakki kolmelle päivälle, rettisuunnitelma ja reittiohjeet. Kartta, kompassi, oma leripaikka, oma melontamökki sekä laadukkaat melontavälineet.

Lisähintaan mahdollisuus vaihtaa kaksikko/kanootti kahteen kajakki yksikköön +50€

melontaa saimaalla

MELONTARETKI SAIMAALLA 2 vrk / 6 vrk

Pakkaa retkitarvikkeet kanoottiin tai kajakkiin ja suuntaan melontaseikkailulle Saimaalle. Tarjoamme retkelle varusteet ja räätälöidyn retkisuunnitelman.

Hinta
alk. 220 €/ 2 hlö /2 vrk
alk. 400 €/ 2 hlö / 6 vrk

MELONTARETKET TILAUKSESTA

kesäyön melonta saimaalla

KESÄYÖN MELONTA SAIMAALLA

Lähde kannassamme melomaan Saimaan saaristoon kesäyön mystisessä tunnelmassa. Liikumme avokanooteilla kelin ja osallistujien kunnon mukaan rentoon tahtiin ja pidämme evästauon maissa. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Mahdollisuus meloa myös kajakilla, mikäli osallistujalla on aiempaa kokemusta kajakkimelonnasta. Lue lisää.

perhemelonta hanhiniitty

PERHEMELONTA

Tule kokeilemaan melontaa koko perheen voimin. Tutustumme yhdessä melonnan alkeisiin, vesillä liikkumiseen, melontavarusteisiin ja tehdään pieni retki suojaisilla lähivesillä. Retken aikana pidetään rantautumistauko ja saadaan uusia voimia retkieväistä. Lue lisää.

Liehtalanniemi Niinisaari

MUSEOTILAN MELONTARETKI

Tällä noin kolmen tunnin melontaretkellä pääset liikkutaan Saimaan suojaisessa saaristossa kanootilla tai kajakilla. Oppaan johdolla tutustumme melontavälineisiin ja melonnan perustekniikkaan ja Saimaan luontoon. Lue lisää.

MELONTARETKI ROKANSAAREEN

Vietä päivä meloen ja Saimaan luonnosta nauttien. Opastettu koko päivän melontaretki vie sinut Puumalan saaristoon, kirkkaiden vesien ja kalliorantojen äärelle. Pääset tutustumaan yhdessä oppaan kanssa Saimaan monipuoliseen järviluontoon ja melomaan ihan kunnolla.  Melontamatkaa päivän aikana kertyy noin 17 km. Retki suuntautuu yhteen alueemme mielenkiintoisimmista geologisista kohteista, Rokansaareen. Lue lisää.

melonnan peruskurssi Saimaalla

MELOJA 1  -PERUSKURSSIT PIENRYHMISSÄ

Hanki melonnan peruskurssilta turvallinen alku melontaharrastukseen!

  • 8-9.06
  • 5-6.07
  • 6-7.08

Lue lisää

melontakalusto

MELONNAN ALKEET

Kajakkimelonnan alkeet perjantaisin 25.6 – 05.8.2021 klo 10 – 12.

Paikka: Saimaa Canoeing, Ylössaarentie 84, 52200 PUUMALA

Hinta: 50€ /hlö (sis. opetuksen ja melontavälineet)

Lisämaksusta: Mahdollisuus vuokrata kajakki omatoimimelontaan päiväksi opetuksen jälkeen  20€  (kaksikko 30€)

Varaukset: viimeistään edellisenä päivänä klo 18 mennessä: sanna@hanhiniitty.fi / + 358 50 5487653

150106-6

TALVIMELONTAKURSSI SAIMAALLA 26-28.03.2021

Hanki melonnan peruskurssilta turvallinen alku melontaharrastukseen!

Melonta ei suinkaan ole vain kesälaji. Talvimelonta tuo melontaharrastukseen uuden ulottuvuuden.
Tule mukaan testaamaan uusi talvimelontakurssimme. Pääset testihintaan kokeilemaan ja
harjoittelemaan talvimelontaa Saimaalle maaliskuun viimeisenä viikonloppuna huippu kouluttajan
opissa!
Kurssilla sukelletaan suoraan talvimelonnan ihanuuksiin ja haasteisiin turvallisuus edellä. :  LUE LISÄÄ ja VARAA !

Kurssin pääkouluttajana toimii mereltä lainaksi Saimaalle kaapattu Aavanmeren yrittäjä,
huippukouluttaja Benjamin Donner. Benkulla on melkoiset meriitit melontataidoista ja niiden
kouluttamisesta myös hyisissä olosuhteissa. Ks. lisätiedot:
https://www.aavameri.fi/fi/aavameri/tietoa-meistä

melontakalusto

MELONNAN ALKEET

Kajakkimelonnan alkeet perjantaisin 25.6 – 05.8.2021 klo 10 – 12.

Paikka: Saimaa Canoeing, Ylössaarentie 84, 52200 PUUMALA

Hinta: 50€ /hlö (sis. opetuksen ja melontavälineet)

Lisämaksusta: Mahdollisuus vuokrata kajakki omatoimimelontaan päiväksi opetuksen jälkeen  20€  (kaksikko 30€)

Varaukset: viimeistään edellisenä päivänä klo 18 mennessä: sanna@hanhiniitty.fi / + 358 50 5487653

Melonnan opetusta Puumalassa

HALUATKO OPPIA MELOMAAN YKSITYISESTI?

Annan yksityisopetusta melonnan perusteista 50 €/h + välinevuokrat tarvittaessa. Kysy lisää.

sanna@hanhiniitty.fi | + 358 505487653

Oma leiri

Saimaa Canoeing tarjoaa nimenomaan melojien tarpeita varten suunniteltuja ja rakennettuja leiripaikkoja.
Leiripaikoille on helppoa rantautua kanootilla tai kajakilla, tilaa on useammalle kajakille tai kanootille samanaikaisesti. Leiristä löytyy nuotiopaikka tottakai, sekä lisämaksusta polttopuuta. Nuotion äärelle mahtuu helposti 10 hengen porukka käristelemään makkaraa tai muuten vaan iltaa viettämään. Valmiita telttapaikkoja on sopivan väljästi siellä ja täällä, joista kukin voi valita itselleen mieleisensä paikan. Lisäksi leiripaikalla on varusteltu ajanmukainen, ekologinen kuivakäymälä. Polttopuut säilytetään kuivassa ja ovat valmiit heti käytettäväksi.

Yleistä leiripaikoista

Leiripaikat ovat Puumalan vesistön alueella lähinnä Lintusalon ympäristössä. Leirejä voi varata yksittäin tai mahdollisesti varata useamman leirin eri päiville jolloin voi muodostaa vaikkapa rengasreitin, näin varmistaen jokaiselle yölle oman varman leirin.

Ilosaari

Erakkosaari